Mosquit tigre. Estació d’avisos de la situació meteorològica

Al llarg de la setmana passada s’han produït diversos episodis de precipitacions a les comarques gironines. 

A principis de setmana van afectar les comarques del Ripollès, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany i el Baix Empordà; i divendres van afectar de manera més generalitzada a totes les comarques gironines, deixant registres importants en certes poblacions.

Durant el mes de setembre, amb més ruixats que els altres mesos d’estiu, és important insistir a la població sobre la importància de la prevenció per controlar el mosquit tigre, eliminant de manera definitiva els llocs de cria que tothom pugui tenir al seu entorn perquè no calgui actuar després de cada episodi de pluges.

És important dur a terme accions de prevenció DE CARÀCTER DEFINITIU, per tal d’optimitzar esforços.

Per exemple, si buidem un cubell ple d’aigua, cal deixar-lo cap per avall perquè no s’ompli de pluja el següent dia que plogui. Altres solucions com ara tapar hermèticament eliminar directament el recipient en qüestió, també són accions definitives.

Des del Programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre hem preparat el següent missatge i l’hem difós a través de les nostres xarxes socials @programatigre a Instagram, Twitter i Facebook.


⛈️ Les pluges d’aquests últims dies han deixat registres importants arreu de les comarques gironines. Si no actuem aviat, en una setmana es pot produir una gran emergència de mosquit tigre.

🍂 A finals d’estiu sempre és més habitual que plogui, pel que és important que les accions que duguem a terme tinguin un caràcter definitiu.

🔎🔄 Cal BUSCAR, BUIDAR I SOBRETOT CAPGIRAR tots aquells objectes que ens hagin quedat plens d’aigua: galledes, carretons, bidons, lones de plàstic…

⚠️🛢️ A més, si tenim algun sistema de recollida d’aigües pluvials, cal evitar l’entrada dels mosquits a aquesta aigua que haguem acumulat i TAPAR HERMÈTICAMENT O COBRIR AMB TELA MOSQUITERA aquests recipients d’emmagatzematge d’aigua.

💡 Ara, més que mai, QUE NO N’HI HAGI, DEPÈN DE TU!


Moltes gràcies!

Recursos digitals